2005 VIPåSpikön


Inför sommaren 2005 kontaktades VIP-revyn av det nya krögarparet på restaurang Spikön, Claes & Katarina, med en förfrågan om en sommarshow. Diskussioner inleddes och ganska snart nådde vi samförstånd och planeringen tog fart för Vipparnas elfte uppsättning. Med 1999 och 2000 års spiköshower i minnet startade skrivandet och repen. Även scenen på Spikön kompletterades och rustades och tält restes.

Showen bestod av två akter om ca en timma vardera och spelades torsdagar och fredagar under juni och början av juli. Publiktillströmningen var mycket god och det blev därför ett par extra föreställningar i början av september. Totalt sågs showen av c:a 3000 personer. Vädret stod oss mestadels bi även om några föreställningar skedde med riktigt ruskväder utanför. Eftersom miljön i tältet var god kunde publiken avnjuta såväl mat som show trots rusket.

VIP-revyn bestod av full uppsättning såväl orkester som ensemble. Publiken fick återse gamla bekanstskaper i ny miljö såsom de gamla strävsamma bönderna Vållmar i Vattneböle och Torkel på Tjyvhuset. Musikalist fångades publikens intresse inte minst av en återblick till proggeran och allsång under ledning av "Lasse". VIP-revyn hemsöktes också av en argsint "granne" på andra sidan älven som i vanlig ordning framförde de omkringboendes "avund".

Sommaren kunde summeras som en formidabel succé och krögarparet ville få till ett kontrakt även för sommaren 2006. På grund av ett antal besvärande händelser bland revygängets medlemmar beslutade vi att stå över 2006 och sikta på 2007.